TEAM QUERENCIA

“A querencia is a place the bull naturally wants to go to in the ring, a preferred locality... It is a place which develops in the course of the fight where the bull makes his home. It does not usually show at once, but develops in his brain as the fight goes on. In this place he feels that he has his back against the wall and in his querencia he is inestimably more dangerous and almost impossible to kill.”

— Ernest Hemingway, Death in the Afternoon

Querencia  heb ik in 2014 opgericht.  

Mijn naam is Christine Esteingeldoir en ik werk als PCC, ICF certified coach, trainer, facilitator en inspirator voor medewerkers, managers en teams. Na een carrière van bijna 20 jaar in de bedrijfswereld weet ik wat het is om teams aan te sturen, te motiveren en te engageren. High performing teams kunnen bergen verzetten en het is mijn ambitie om met een positieve vibe uw teams naar de top te brengen.

Hoe je sterke teams en organisaties bouwt ? Volgens mij doe je dat met nieuwsgierigheid, resultaatgerichte moed en positief engagement.  Ik geloof dat sterke organisaties gemaakt worden door mensen die het voordeel zien in samenwerken vanuit sterkte en verschil.  Mensen die, vanuit hun eigenheid, op zoek gaan naar verbinding en elkaar en hun klanten zo versterken.

Als coach ben ik je bondgenoot en tegelijk je challenger.  Zowel in individuele trajecten als bij de begeleiding van teams zorg ik voor meer bewustwording rond gedrag, competenties, overtuigingen, waarden en identiteit.  Je kan bij mij terecht zowel in het Nederlands als in het Frans, en ook werken in het  Engels is mogelijk.

Querencia is ook een netwerk van coaches die samenwerken omdat dat nu eenmaal leidt tot meer inzicht in uw project.

Ilse Van Wijnendaele (1971) is doctor in de psychologische wetenschappen en geaggregeerde voor het onderwijs in de psychologie. Ze is gepassioneerd door kennis, boeken, persoonlijke groei, coaching en training en werkt ook al een aantal jaar als coach. Ze is ervan overtuigd dat meer zelfinzicht en bewustzijnsverruiming het ‘geheim’ is van elke ontwikkeling.

Ilse is energiek, gepassioneerd, dynamisch en kritisch. Ze heeft een directe stijl, humor en gaat met liefde de confrontatie aan. Telkens opnieuw gaat ze in de flow bij een coaching gesprek of een training, waardoor energie, dynamiek en bewustzijnsverruiming spontaan tot stand komen. Vanuit haar brede kennis en achtergrond kan ze voor ieder ‘op maat’ kaders bieden die tot perceptieverruiming leiden.

Ilse Denruyter: ICF Certified coach en “Unlock your potential” is haar lijfspreuk. Mensen hun persoonlijk energie en waarden kompas laten ontdekken, geeft haar energie en is een belangrijke drijfveer voor haar. Bewust leven met dat kompas in handen, helpt om het zwart-wit denken van het dagelijkse leven te overstijgen. Ilse gelooft dat werken vanuit je expertise en in connectie met anderen, leidt tot resultaten die individueel niet haalbaar zijn. Met meer dan 20jaar ervaring in de Financiële en verzekeringssector en consulting sector ligt haar eigen expertise in de volgende domeinen: Mentor-Coach & Trusted Advisor (People & Culture transformations), Leadership & Team Coaching, Bruggenbouwen tussen verschillende teams (cross department, leiderschap-medewerkers, IT-business, intern-extern). Zij werkt ook als Loopbaancoach in de regio Tienen/Landen (VDAB Loopbaancheques)

Katrien Debeuckelaere: ICF certified coach, met eigen leiderschaps- en business-ervaring en een aanpak die vanaf dag 1 vertrouwen wekt bij uw teams.

Ilse Organe: Voor trainingen en projecten waar operationele adviesverlening deel uitmaakt van de opdracht is Ilse Organe de ideale partner, adviseur, klankbord en haarscherpe analist in change.


“Als ik mijn klanten mag geloven, ben ik rechtuit, vooruitziend, analytisch en ontzettend nieuwsgierig. Tegelijk slaag ik erin het vertrouwen te winnen en een veilige omgeving te creëren waarin het onbespreekbare bespreekbaar wordt en een alternatieve toekomst vorm kan krijgen.”

Wat Querencia nooit zal doen?

 • Advies geven dat in theorie erg mooi klinkt maar waarvan je na onze interventie nog altijd niet weet hoe het om te zetten in de praktijk.
 • Onze programma’s eindeloos laten duren en uw medewerkers afhankelijk maken van onze ‘steun’.
 • Een opdracht aanvaarden als we weten dat we niet de geschikte expertise in huis hebben.

Wat Querencia altijd zal doen?

 • Voor bedrijven, teams en leidinggevenden een veilige plaats creëren om te reflecteren en te leren. Stilstaan om vooruit te gaan. Een plek om op krachten te komen door training, coaching en mentoring. 
 • We willen impact creëren. We gaan dus onze hersenen, ons hart en onze ziel inzetten om een verschuiving in uw organisatie te ondersteunen.
 • We luisteren naar uw situatie en bieden antwoorden op uw vragen over concrete cases, vertrekkende vanuit de praktijk.
 • Werken in co-creatie, want elke begeleiding is aangepast aan uw dynamiek, visie en ambitie. 
 • Zorgen dat onze interventies gebaseerd zijn op expertise, opleiding en ervaring.
 • Blijven zelf leren, lezen en opleiding volgen om up-to-date te blijven en ons continu te blijven ontwikkelen in ons domein
 • Een netwerk van experts opbouwen om mee samen te werken voor uw grote projecten, maar ook om met hen te kunnen sparren/klankbord te zijn voor kleinere projecten
 • Integriteit, resultaatsgericht en duurzaamheid zijn onze waarden. Querencia gaat voor een effect op lange termijn, altijd.

“Met een open mind schuif ik graag aan tafel bij middelgrote en grote bedrijven in België. Ik leg geen adviezen op maar investeer in een lerende organisatie.”

Werken met Querencia?

Na een grondige intake wordt een traject op maat uitgewerkt. Onze trainingen, coachings, intervisies en keynotes worden gegeven in NL, FR, EN, in-house of op locatie. Voor specifieke trajecten of grotere opdrachten kan Querencia rekenen op een netwerk van ervaren en gecertificeerde partners die dezelfde visie op coaching en leiderschap delen. 


Interesse in een intakegesprek?
Maak vrijblijvend een afspraak

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x