INTERVISIE

Ik heb een probleem waar geen makkelijke oplossing voor is, misschien kunnen collega's helpen ?

Ik zou zo graag overleggen met collega's maar vind er niet de tijd voor ...

Ik zou willen leren van mijn collega's, maar hoe organiseer ik dat ?

Meer dan ooit is leren van collega's belangrijk.  En laat intervisie nu net een werkvorm zijn die dat leren in vertrouwen aanmoedigt.

Wat is intervisie ?

Intervisie is een gestructueerd overleg tussen collega's, met als doel concrete oplossingen te vinden voor werksituaties, en van elkaar te leren.  Het is een vorm van collegiale ondersteuning met aandacht voor gemeenschappelijke overleg over de werk gerelateerde zaken.  Bij intervisie wordt gewerkt met een leergroep die bestaat uit gelijken, die samenkomt binnen een gezamenlijk afgesproken format met als doel om inzichten en oplossingen te vinden binnen een autonoom leerproces waarbij men focust op reflectie.

Voor wie is intervisie geschikt ?

Intervisie is geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen en in hun werk problemen willen oplossen waar geen standaardoplossingen voor zijn.  Intervisie is voor organisaties die het leervermogen van de medewerkers willen versnellen en voor mensen die met anderen samen willen leren. Het versterkt de samenhorigheid binnen de organisatie en werkt dus enkel voor mensen die invloed hebben op de uitoefening van hun eigen functie.  

Wat is het effect ?

Het effect van intervisie is dat het isolement van collega's doorbroken wordt, dat zij zich meer bewust worden van hun eigen handelen endat ze inzicht verwerven in eigen kwaliteiten en valkuilen.  Bovendien maakt het kennis, vaardigheden en creativiteit wakker doordat mensen van elkaar en met elkaar leren.  Zo wordt er ook vertrouwen opgebouwd en wordt een open, onderzoekende, reflecterende houding gecreĆ«rd.

Intervisie (peer-coaching) door Querencia (ICF gecertificeerd coach)

Elke intervisie start met een grondige intake om uw doelstelling helder te krijgen. We toetsen wederzijdse verwachtingen af en werken een traject op maat uit:

  • intervisie binnen een team of teamoverschrijdend  (NL, FR, EN)

  • Intake met afsprakenkader, toetsen van verwachtingen en eventueel een demo

  • Facilitatie van het hele traject of enkel van de eerste sessies

  • Intervisie kan aangevuld worden met individuele coaching of opleiding

  • Ruime keuze aan leiderschapstrainingen voor junior & senior managers


Meer weten over intervisie ?


INTERVISIE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x