19 maart 2020

Over bewuste keuzes maken. En hoe dat bevrijdend werkt, ook in corona-tijden

“Er zit een blog in mijn hoofd”.  Sinds 7 jaar werk ik als zelfstandig coach, en vertelt iedereen me dat ik wat meer zichtbaar moet zijn op sociale media.  Dat is nooit eerder gelukt, niet omdat de ideeën er niet waren, wel omdat ze niet op papier geraakten.

Vandaag dus wel.  En ik heb er meteen 2 geschreven zelfs.  

Ik heb de gewoonte om regelmatig thuis, en in mijn eentje te werken.  Dat zijn doorgaans de meest productieve dagen die ik me kan wensen.  Maar de voorbije dagen waren dat niet.  Ik heb vooral onproductief gewerkt, niet voldoende genoten van de buitenlucht, de zon in de tuin, de slow cooking, soit : het gezonde goede leven is aan mij voorbijgegaan.


Wat ik wel heb gedaan : massa’s mails gelezen en beantwoord, ruzie gemaakt met mijn puberende kinderen en vooral : mij veel zorgen gemaakt !  

Van mijn dochter vind ik dat ze niet voldoende bezig is met haar eindwerk.  Zij schrijft brieven naar wie ze liefheeft, gaat boodschappen doen en biedt hulp aan de buren.  Maar dat gebruikt ze allemaal als ‘excuus’ om niet met haar schoolwerk bezig te zijn.  Right ?

Van mijn zoon vind ik dat die niet voldoende bezig is met slow living : hij doet met een lang gezicht de weinige klusjes die ik hem vraag en sluit zich voorlopig het liefst op in zijn kamer met zijn playstation.  Totaal geen gemeenschapsgevoel, right ?


Wrong ! Ineens drong tot mij door dat mijn beide kinderen mijn eigen dilemma weerspiegelen.  Daarom was ik zo onrustig de voorbije 72 uren : moest ik mij overgeven aan een ander leven of moest ik doen wat ik kon om mijn business draaiende te houden en ook te zorgen voor voldoende werk na de crisis ? Piekeren over wat ik kon en moest doen, maar ook piekeren of dat de juiste keuze zou zijn.


Toen Mark Van Ranst enkele dagen geleden toelichting gaf over die ondertussen bekende curve zei hij dat het goed zou zijn als de bijzondere maatregelen lang zouden duren, want dat zou betekenen dat we van de hoge piek in de grafiek een lage lange heuvel hadden gemaakt.  Goed voor ons aller gezondheid.  Terwijl in het economisch nieuws werd gemeld hoe exponentieel slecht het is voor de beurs en de economie als de maatregelen lang aanhouden.

Ook hier de dualiteit : blijkbaar hebben onze gezondheid en ons financieel systeem écht tegengestelde belangen.  Vreemd om te zien.  

Ik ben een mens van én én, ’t is dus niet dat ik radicaal voor het ene of het andere wil kiezen, maar je oogst wat je zaait.  En ik ga dus stoppen met mij zorgen te maken over mijn centen.  Ik wil liever meezaaien aan een andere wereld dan aan een business as usual na de crisis.  Mogelijks betekent die hoogst persoonlijke keuze dat mijn business de rest van het jaar wat meer afziet dan de business van collega’s die online in gang schieten, alternatieven aanbieden etc.  So be it.  Ook hun keuze is respectabel.  En vanuit financieel oogpunt absoluut begrijpelijk.

Gandhi zei het ook al : ‘Be the change you want to see in the world’.  

Ik ga dus bewust kiezen om me zo weinig mogelijk zorgen te maken om werk, maar wel om het welzijn van mijn kinderen, mijn geliefden, mijn buren én iedereen die deze blog leest.  Dat betekent niet dat ik helemaal niet meer ga werken.  Maar niet langer vanuit de druk om wat het achteraf economisch zou kunnen betekenen.  


Dus ik ga in slow living én slow working modus, en ik wens jullie allemaal het allerbeste ! Blijf in uw kot, blijf gezond en maak keuzes die bij je passen.  Dat leidt tot minder zorgen.  Ik voel me alvast een pak vrijer na het nemen van die beslissing (en het schrijven van mijn eerste blog

Over bewuste keuzes maken. En hoe dat bevrijdend werkt, ook in corona-tijden

Hoe selecteer je een goede coach ?

Als je samenwerkt met een professionele coach is vertrouwen van groot belang. In mijn eigen coachingstrajecten werk ik zeer intens samen met directies, managers en teams, waardoor de juiste match essentieel is. Vaak gaat het goed, maar soms is een goede ‘klik’ met iemand voelen, niet voldoende. En dan loopt het mis. Zelf werd ik onlangs de pineut door een ongelukkige inschattingsfout.

Lees meer

BACK TO SCHOOL, BACK TO BUSINESS, OOK BACK TO BORING MEETINGS ? (deel 2)

Volgend op de blog van een paar weken geleden deel ik hierbij een aantal tips die high performing teams gebruiken om hun meetings resultaatgerichter te maken en waardoor het hele team ook meer geêngageerd aan de meeting deelneemt en daarna de beslissingen in de praktijk brengt .

3 oktober 2022

Lees meer

BACK TO SCHOOL, BACK TO BUSINESS, OOK BACK TO BORING MEETINGS ?

Hoe verlopen de Teammeetings bij u ? Een goede meeting zorgt ervoor dat het team gemotiveerd en geëngageerd wordt/blijft voor de te bereiken doelen. Vandaag deel ik alvast 4 tips om de motivatie en de verbinding in het team te versterken tijdens meetings .

5 september 2022

Lees meer

Over het (waar)maken en volhouden van goede voornemens

Bij de start van een nieuw jaar horen vaak goede voornemens. En tegen de maand februari zijn we ze vaak al vergeten. Hoe komt het dat goede voornemens zo moeilijk waar te maken zijn ? In deze blog krijg je tips voor het opmaken van je goede voornemens en ook hoe je de kans vergroot dat je er echt mee aan de slag gaat en ze kunt volhouden.

Lees meer

9 tips voor efficient leiderschap tijdens corona en quarantaine

In week 3 van de quarantaine kreeg ik van verschillende klanten en managers de vraag of ik iets kon ontwikkelen rond leiderschap tijdens corona en quarantaine. De eerste vraag was een opleiding ‘leidinggeven op afstand’. Die vraag ben ik gaan onderzoeken en uitbreiden. Want als je ’t mij vraagt, is leidinggeven in crisistijd zoals nu, veel moeilijker dan leidinggeven op afstand. Ik kroop in mijn pen om in deze uitdagende tijden van corona een e-book voor leidinggevenden te schrijven boordevol inzichten en praktische tips.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x