9 tips voor efficient leiderschap tijdens corona en quarantaine

Leiderschap tijdens corona en quarantaine

In week 3 van de quarantaine kreeg ik van verschillende klanten en managers de vraag of ik iets kon ontwikkelen rond leiderschap tijdens corona en quarantaine. De eerste vraag was een opleiding ‘leidinggeven op afstand’.  Die vraag ben ik gaan onderzoeken en uitbreiden.  Want als je ’t mij vraagt, is leidinggeven in crisistijd zoals nu, veel moeilijker dan leidinggeven op afstand. Ik kroop in mijn pen om in deze uitdagende tijden van corona een e-book voor leidinggevenden te schrijven boordevol inzichten en praktische tips.

Leidinggeven in volle coronacrisis

Over leidinggeven op afstand bestaat heel wat vakliteratuur. Over leidinggeven in coronacrisis beginnen de artikels nu pas te verschijnen. Want de komst van COVID-19 was abrupt en in een mum van tijd heeft de hele wereld zich moeten aanpassen.

Daar waar in de bedrijfswereld de focus lag op omzetgroei, groter marktaandeel, innovatie en employer branding, is door de coronacrisis razendsnel de shift gemaakt naar cost control, focus op cashflow, containment en tijdelijke werkloosheid. En nog veel belangrijker: gezondheid!

Zelf heb ik ook meteen mijn focus verlegd van ‘business doen’ naar ‘gezondheid en veiligheid’. Zorgen voor mijn familie en mijn dierbaren, dat in de eerste plaats.   Meewerken aan ‘Coachingforheroes.com’ ook.

Eerlijk? Als leiderschapscoach en teamcoach heb ik ook de gevolgen van deze coronacrisis gevoeld: teamcoachings en opleidingen werden geannuleerd, mensen in individuele (en dus nu online) coaching zijn niet bezig met groei en ontwikkeling maar met het beperken van hun angst en onzekerheid.

Werken op afstand: tips & advies

Tijdens de quarantaine worstelen niet alleen medewerkers, maar ook veel leidinggevenden met werken op afstand. Hoe hou ik mijn team gemotiveerd en geconnecteerd nu iedereen thuis aan het werk is? Hoe moet ik virtueel en veilig communiceren? Kan ik nog doelen bepalen, feedback geven of medewerkers evalueren?

Interessante vragen die mij aangemoedigd hebben om in mijn pen te kruipen. Het resultaat is een uitgebreid e-boek ‘Leiderschap tijdens corona en quarantaine’.

In het e-book deel ik mijn inzichten op basis van studiewerk, gesprekken met leidinggevenden en HR-departementen in de voorbije weken. En uiteraard ook gebaseerd op mijn jaren ervaring als coach en facilitator van verandering.

Een aantal tips en good practices wil ik hierbij alvast delen, want toen ik over de inhoud van het e-boek dit weekend nadacht, kwam ik tot dit letterwoord : Benieuwd naar mijn tips voor leiderschap tijdens corona?

Download mijn e-book waarin ik dieper inga op thema’s zoals focus, veerkracht en mildheid. Ik wil een houvast bieden aan junior en senior managers over leidinggeven in crisis, leidinggeven op afstand en leidinggeven in volle quarantaine.

Door de bijzondere omstandigheden zullen in de komende weken bepaalde inzichten mogelijks nog verschuiven. Daarom wil ik er een interactief en levendig e-book van maken dat regelmatig aangepast wordt met nieuwe vragen, nieuwe inzichten en nieuwe tips.

Zijn er vragen die bij jullie leven of aspecten die niet in het e-book aan bod komen maar die ik zeker moet opnemen? Contacteer mij gerust of laat het mij hieronder weten!


Stay safe & stay strong!

Christine


9 tips voor efficient leiderschap tijdens corona en quarantaine
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x